sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pähkinäinen porkkanakakku



Ei ole hyvän porkkanakakun voittanutta. Ja mikä sopisikaan siihen paremmin kun pähkinät. Tässä se taas todistetaan. Tämä resepti on peräisin jostain lehdestä, en kuollaksenikaan muista mistä, mutta glooriaa tästä jollekin :)

(8 hengelle)
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
0,5 tl kuivattua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 dl oliiviöljyä
50 g mantelirouhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kuori ja raasta porkkanat, kääntele porkkanaraaste ja oliiviöljy varovasti taikinaan ja lopuksi lisää mantelirohe. Kaada takina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin ala-tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Sekoita kuorrutusta varten keskenään rahkavalmiste ja vaniljasokeri. Levitä kakun päälle ja koristele halutessasi pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti